Dekondisjonering

Jun 22, 2023

Har du hørt eventyret om den stygge andungen? Eventyret om svanen som hele livet trodde at han var en stygg andunge. Eller Tarzan, som vokste opp i en jungel og trodde han var en ape. Han ble født som et menneske, men ble kondisjonert til å tro at han var noe helt annet.

Slik er det for deg og meg også. Vi blir født inn i et samfunn hvor vi tror at vi må være på en bestemt måte. Vi får overført verdier fra generasjoner tilbake i tid, vi vokser opp i en kultur, et samfunn eller i en religion som bestemmer hvilken “mal” du skal passe inn i. Akkurat som Tarzan, som da begynte å snakke apespråk, gå som en ape, spise som en ape og som gikk i den tro at han faktisk var en ape.

Det å forstå at du ikke er den du hele livet har trodd du er, kan oppleves på ulike måter. Noen kan føle det som en lettelse, å endelig få svaret de innerst inne alltid har følt. Andre kan føle det som et sjokk eller en sorg. “Hvem er jeg da?” Plutselig står du der, uten en mal og skal prøve å finne tilbake til din original, det unike, ekte og autentiske mennesket du er skapt til å være. Dette er en tidkrevende prosess, her finnes ingen Quick Fix. Denne prosessen kalles dekondisjonering.

Som en puppe som skal bli en vakker og unik sommerfugl, er nøkkelen for din deknonisjonering å prelle av lag for lag av av det som ikke tilhører deg. Alle overbevisninger, usunne strategier og erfaringer. Andres verdigrunnlag, forventninger, press, holdninger og meninger om hvordan du burde være. Alt dette må prelles av, lag for lag, så vil du komme inn til din egen kjerne og kan leve ut ditt fulle potensial som det mennesket du er skapt til å være.

Det høres nydelig ut, sant?

Så hvor kan du begynne denne prosessen? Jeg skal gi deg en oppskrift.

Når du skal bake en kake, hvilke ingredienser står som regel først i oppskriften? Jo, egg, sukker og mel. Uten disse ingrediensene blir det dårlig med kake. (ja, det finnes kaker uten egg, men du skjønner poenget) Mel, egg og sukker blir fundamentet i kaken, det er det som må på plass før du kan krydre og sette ditt særpreg på kaken.

Det samme gjelder for Human Design. Om du starter med å utforske krydderet i Human Design, som variabler, porter, planeter osv, vil det være som å bake en kake med kun kanel og vaniljesukker. Deigen vil ikke binde seg, alt blir bare en suppe. Start derfor med å bli kjent med din strategi og indre autoritet. Utforsk disse godt, elt og kna og prøvesmak mange ganger til du finner den rette konsistensen på din unike røre. Da vil du lettere forstå alt krydderet og se kombinasjonen av alle smakene og finne den ultimate oppskriften på nettopp denne kaken.

Manifestorens strategi er å informere
Generatorens strategi er å respondere på alternativer
Manifesterende generators strategi er å respondere, så informere
Projektorens strategi er å vente på en invitasjon
Reflektorens strategi er å vente en hel månesyklus for å kjenne på alle de ulike energiene

Ønsker du å lære mer, trykk her og få et gratis 3 dagers kurs om Human Design.