Hvorfor Human Design Coaching?

May 26, 2023

Bærer du på en frykt eller en vond emosjon som du gjerne skulle ha blitt kvitt? Kanskje har du forsøkt både det ene og det andre, men den vonde følelsen kommer stadig tilbake?

Når du blir kjent med ditt Human Design, vil du kunne få gode svar rundt de ulike emosjonene og fryktene. Men hva hjelper det deg å kunne teorien, om du ikke vet hvordan det kan brukes i praksis?

Human design reader, Human Design analytiker og Human design coach. Kjært barn har mange navn og mange lurer på hva forskjellen er. Jeg vil derfor forklare hvordan jeg definerer og tolker disse ulikhetene.

Human Design reading og Human Design session er ulikt navn på samme tjeneste. Her får du en gjennomgang av ditt Human Design kart, utifra hvilket tema du ønsker en reading på. Man står fritt til å kalle seg Human Design reader uavhengig av utdanning. Mange bruker denne betegnelsen selv om de har tatt kurs eller utdanning innen systemet, her er det ikke et fasitsvar. Jeg vil også fremheve at det finnes mange dyktige Human Design readere som har lært seg dette systemet på egenhånd også.

En Human Design analytiker, har tatt en mer grundig utdanning gjennom en Human Design lærer og har derfor både lest mye selv, men også fått god undervisning i systemet.


Selv har jeg tatt min utdannelse gjennom både Emelie Eriksson og Terje Holthe. I tillegg har jeg nå startet på en ny utdanning med Karen Curry Parker for å få enda en lærers perspektiv på dette omfattende systemet. Jeg er også utdannet NLP coach med totalt 480 CPD poeng og er medlem av NFCN (Norsk forening for coaching og NLP). Gjennom utdannelsen som NLP coach har jeg også gjennomført et VEKS-kurs som gir mine kunder en trygghet rundt at etiske retningslinjer blir overholdt. Med andre ord er dette kvalitetsstempler som gir en større trygghet for mine kunder.

Jeg kombinerer Human Design med bevisstgjørende NLP- spørsmål og teknikker for at kundene mine skal få en best mulig opplevelse av timene hos meg. Dette bidrar også til gjøre teorien om til praksis. Med bakgrunn av denne unike kombinasjonen av kompetanse, kaller jeg meg Human Design coach.

Hvordan velge i denne jungelen av Human Design reagere, analytikere og coacher? Mitt beste tips er å kjenne hvem av de du vurderer som appellerer mest til deg. Den følelsen du har i kroppen. Ikke se på antall følgere de har, eller hvor fancy nettside de har. Stol på den energien de sender ut som du føler deg mest tiltrukket av og stol på deg selv. 


Så, tilbake til den vonde emosjonen jeg nevnte i starten av innlegget. Selv om du gjennom Human Design får det “svart på hvitt” at du har denne emosjonen eller frykten, vil ikke det alene hjelpe deg med å håndtere den. Gjennom coaching vil du bli stilt bevisstgjørende spørsmål, som hjelper deg med å bli kjent med hva denne følelsen eller frykten vil med deg. Du vil også få hjelp til å sette ny ramme på den og lage en ny strategi for hvordan du kan håndtere den når den dukker opp. Her finner du en øvelse som kan være til hjelp når du får en vond emosjon eller frykt inn i kroppen.

Skriv ned svarene du får:

  • Utforsk følelsen. Hvor i kroppen sitter den? Hvordan ser den ut? Hvilken farge og tekstur har den? Hvilken temperatur? Er den tung eller lett? Står den stille eller er den i bevegelse?

  • Visualiser at du drar følelsen ut av kroppen din og plasserer den foran deg på gulvet. Hvor stor er den nå? Og hvordan beveger den seg? Hvilken positiv hensikt har den? Hva vil den beskytte deg mot?

  • Utforsk gavesider og skyggesider ved denne emosjonen. Hva skjer om du kvitter deg med alt ved denne følelsen? Og hva skjer om du beholder den som den var? Hvilke egenskaper har den som du føler nyttig å beholde? Hvilke egenskaper har den som stopper deg og som du vil kvitte deg med?

  • Se nå for deg at du putter denne følelsen inn i en vaskemaskin. Du skrur på vaskemaskinen og ser hvordan trommelen begynner å snurre rundt og rundt. Fortere og fortere. Du ser hvordan all skitt blir vasket av denne emosjonen. Som om de guffene fargene blir borte, den ekle teksturen vaskes av. Se på denne vasken så lenge det føles riktig, til fargene er mer behagelig å se på, til du føler at det er trygt å stoppe for å åpne opp døren igjen og ta imot en ren og god følelse som kun vil deg godt.

  • Lukk opp døra og ta ut den nye følelsen. Hvordan ser den ut? Kanskje har den byttet form? Kanskje er det et symbol, en gave eller noe annet som gjør deg godt. Utforsk hvordan den ser ut, og om du skulle finne noen flekker som ikke er borte, vask den en gang til på høyere temperatur. Skulle det fortsatt ikke bli helt borte, vask nok en gang på kokvask, slik at følelsen krymper i størrelse.

  • Til slutt ønsker du den nye følelsen velkommen inn i kroppen din for å serve deg og støtte deg til å nå ditt fulle potensial. Si takk til den nye følelsen og se for deg hvordan den vil støtte deg i tiden fremover.

Øvelsen er utviklet av meg, Tonje Hoff, og det er ikke lov å kopiere øvelsen!

Bruk gjerne kreativiteten din etter å ha gjort denne øvelsen og tegn/mal eller skriv ned hvordan denne nye følelsen ser ut og hva den gir deg som er positivt. Gjenta øvelsen igjen og igjen, og skulle de gamle flekkene dukke opp igjen, la den få en ny vask.


Håper øvelsen vil være til stor hjelp for deg. Og husk at det ikke er knyttet noen prestasjon til denne øvelsen. Noen ganger fungerer den, andre ganger må det flere øvelser til for å løsne på det som føles vondt. Og det er nettopp det en Human Design coach kan hjelpe til med. Kombinasjonen av coachingteknikker og ditt unike blueprint.


Er du ny innenfor Human Design og ønsker en god innføring? Trykk her og få tilsendt et gratis introkurs om Human Design.